Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ochraňte své investice – bojler, tepelné čerpadlo, pračku, myčku

Vodní kámen postupem času obalí topné tělesa a sníží jejich účinnost. Ochranu před vodním kamenem zajistí systém na úpravu vody. Nejnovější technologií je systém NaturSoft - změkčovač bez soli.

Změkčovač vody bez soli NaturSoft změkčí vodu tím, že mění určité množství minerálních látek ve vodě vysrážením a snižuje povrchové napětí vody. Jedná se o fyzikální úpravu vody, s velmi účinným efektem odstraňující tvorbu vodního kamene a to dokonce i stávajícího, což je nedostatek jiných metod změkčování vody. NaturSoft při aplikaci v úpravě vody snižuje potenciál vzniku vodního kamene a pohybuje chemií vody ze stavu nerovnováhy směrem k rovnováze.

Na obrázku je výměník tepla s izolovaným tělem a čerstvě vytaženou topnou spirálou. Jasně lze vidět, že na topné spirále nejsou žádné usazeniny nebo jiné stopy po vodním kameni. Ve spodní části vnitřního prostoru trubky je malé množství kalu v podobě mikro krystalů uhličitanu vápenatého. Povrch topné spirály z nerezové oceli má mírně matný vzhled díky několika mikronům silného oparu "měkkého kamene" v průběhu procesu. Tato vrstva se snadno setře hadrem nebo opláchne tlakovou vodou, aniž by bylo nutné použít jakékoliv chemické čisticí prostředky. Je to jediná stopa minerálů tvrdé vody, které lze nalézt po jednom roce provozu topení.

 
 
Reklama