Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Realizace ČOV HiPAF v obci Mikulovice na Jesenicku od společnocti WPL Limited.

Rádi bychom Vám představili právě realizovanou čistírnu odpadních vod HiPAF v obci Mikulovice na Jesenicku od Anglické společnosti WPL Limited. ČOV je kapacitně navržena pro 1600 EO.

Dobrý den, dovolte mi Vám představit právě realizovaný projekt intenzifikace a modernizace ČOV pro obec Mikulovice na Jesenicku. Pro tento projekt byla zvolena technologie HiPAF od společniosti WPL Limited.

Komplexní čistírenská jednotka sestává z kónické nádrže primární sedimentace, čtyř nádrží bioreaktoru, dvou dosazovacích nádrží a kalové koncovky RADS. Tento kalový zásobník byl intenzivně vyvíjen po dobu 4 let a dokáže až trojnásobně rozšířit dobu odkalení ČOV.

Technicky vyspělé řešení společnosti WPL Limited využívá k procesu čištění odpadní vody technologií SAF. Nádrž biologického čištění je navržena jako vícekomorový kaskádovitě protékaný bioreaktor s biomasou přisedlou na volně se vznášejících nosičích, aktivovanou a promíchávanou středo-bublinným provzdušňovacím systémem.

Mezi hlavní výhody této technologie patří zejména vysoká odolnost vůči kolísání kvality a množství přitékající odpadní vody. WPL Limited jako jediná společnost působící v ČR poskytuje celoživotní zárukou na čistící proces, a ručí tak, že bude splněn emisní limit v rámci provozování ČOV v souladu s provozním řádem.

Celý koncept čistírny je navržen jako téměř bezúdržbový. Automatické řízení ČOV zajišťuje sledování a regulaci provozu, minimalizace spotřeby energií je zajištěna optimalizací při řízení technologie a zobrazením měřených veličin v reálném čase.. Jak jsme se přesvědčili při realizace ČOV v Dřínově, materiálové zpracování ze sklolaminátu nevyžaduje složitou instalaci. Provedení nad stávající terén s následným obsypáním, bylo navíc docíleno velké úspory v ceně stavebních prací s minimálním vizuálním dopadem na okolí.


 
 
Reklama