Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Multifunkční šachty DYWIDAG Aquaschutz pro inženýrské, průmyslové a dopravní stavby

Rozsáhlý program multifunkčních šachet DYWIDAG Aquaschutz je vhodný pro vodoměrné šachty, kabelovody, energokanály, regulační šachty plynových vedení nebo jako technologické šachty tunelů.


Multifunkční šachty jsou celistvé prefabrikované nádrže složené z vany a stropní desky. Vana je pravoúhlá, obdélníkového půdorysu s velkým množstvím rozměrových variant. Je vyrobena jako jeden odlitek bez pracovní spáry. Tloušťka stěn a dna je 150 mm u Typu I, nebo 200 mm u Typů II, III a IV, tím objekt dostává mimořádnou mechanickou odolnost a vodonepropustnost.

Uvedené vlastnosti vytváří z prefabrikované konstrukce multifunkční objekt vhodný pro vodoměrné šachty, kabelovody, energokanály, regulační šachty plynových vedení nebo jako technologické šachty tunelů. Jako mokré šachty ve vodohospodářských stavbách najdou uplatnění jako regulační šachty, odlehčovací komory, čerpací šachty, akumulační nebo retenční nádrže.

FUCHS Fertigteilwerke Ost GmbH, odštěpný závod Lysá nad Labem přistupuje individuálně ke každému projektu, a to jak z pohledu projekčního návrhu, tak hlavně ve způsobu řešení konstrukce prefabrikátů. Statický návrh a výrobně technická dokumentace je zpracována dle metodiky Eurocodu a v souladu s požadavky TKP 18 a zohledňuje konkrétní specifické podmínky jakékoli stavby.

Ukázky stavebních realizací.
 
 
Reklama