Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odvodnění plochy depozitáře Divadla na Vinohradech

Kouzlo divadelního světa se v údržbě nemovitostí neodráží. Správci depozitáře vinohradského divadla v Praze museli v nedávné době zrekonstruovat a odvodnit manipulační plochy u historické budovy.

Provozně omezující, ale nutné stavební práce s sebou nesly i požadavky na vybraný systém odvodnění. Projekčně byl navržen systém žlabů z kompozitního materiálu, které se snadno instalují, mají vysokou odolnost a spolehlivost a téměř univerzální použití. Instalují se do parkovišť, chodníků, silnic i do průmyslových zón.

Do plochy před depozitářem byly zabudovány žlaby MEARIN (RONN), které jsou vyrobené z vysokopevnostního SMC kompozitu. Je to materiál, který odolá agresivním chemikáliím, olejům, benzínu i horkému asfaltu. Jedná se o spojení polyesterové pryskyřice, minerálních plniv, aditiv a sklolaminátových rohoží, které zaručuje žlabům vysokou pevnost a tvarovou stálost.

Nejen stabilita těla žlabu, ale i nízká váha (při tl. 150 mm váží cca 5 kg), byl důvodem pro realizaci. Zabudování šlo rychle a montážní četa ušetřila přibližně čtvrtinu času, než kdyby instalovala žlaby s pomocí mechanizace. Finální připevnění roštu bylo možné udělat pouhým zaklapnutím bez speciálního nářadí.


Více informací najdete na www.ronn.cz.
MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 
Reklama