Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Online kalkulátory pro dimenzování vsakovacích zařízení a retenčních nádrží

Společnost Nicoll pro Vás na svých stránkách poskytuje praktický kalkulátor pro dimenzování vsakovacího zařízení či retenční nádrže. Využijte i naši podporu při řešení hospodaření s dešťovou vodou.

Kromě praktických online kalkulátorů můžete využít kompletní knihovnu CAD detailů, katalog věnovaný hospodaření s dešťovou vodou, osobní konzultace a videonávody. V rámci služeb našim klientům dodáváme materiál s potřebnými podklady pro realizaci, poskytujeme technickou podporu na místě a nabízíme kontrolu instalace našich řešení.

Vsakování bývá v rámci nakládání se srážkovou vodou nejčastějším požadavkem stavebního úřadu. Dnes jsou stále více používány plošné vsakovací objekty sestavené z vsakovacích prvků. Nejpopulárnější jsou vsakovací bloky nebo vsakovací tunely. Jejich velkou výhodou je minimálně trojnásobná akumulační schopnost v porovnání se štěrkem a tím pádem i třetinový výkop při zachování stejného retenčního objemu. Vsakovacímu objektu může být přirozeně předřazena akumulace s využíváním.

V případě nevhodných vsakovacích podmínek podloží je nejčastějším řešením nakládání se srážkovou vodou retence.

Zásadám návrhu vsaků a retencí se věnuje norma ČSN 75 9010 v kombinaci s TNV 75 9011. Základními vstupními údaji pro návrh jsou koeficient vsaku podloží, velikosti a charakter povrchu odvodňovaných ploch, region v ČR pro určení nejbližší srážkoměrné stanice. Vsakovací objekt je následně navržen na základě zatížení řadou modelových dešťových událostí s různým srážkovým úhrnem a dobou trvání od 5 minut po 72 hodin. Výsledkem je největší retenční objem vsakovacího zařízení a jeho plocha. Objem se musí vsáknout o dané ploše za max. 72hodin.


Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...

 
 
Reklama