Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové ocelolitinové regulační armatury pro průmysl

Jako rozšíření konstrukční řady regulačních armatur BOA-CVE/CVP H uvádí společnost KSB AG z Farnkenthalu v červenci 2016 na trh svoji ocelolitinovou variantu.

Oblasti použití nových armatur jsou především v průmyslových aplikacích, ve výrobních technologiích a v investičních celcích, ve kterých je zapotřebí regulovat průtoky médií. Nová konstrukční řada se dodává ve světlostech od DN 15 do DN 200, v ocelolitině (GP 240 GH) a ve třídě jmenovitého tlaku PN 40. Maximální přípustná teplota je 450 °C.

Armatury lze snadno demontovat bez nástrojů pouhým povolením šroubů víka. Tímto způsobem může uživatel vyměnit všechny vnitřní součásti a přizpůsobit armaturu na plnění různých regulačních úkolů. K tomu existuje velký výběr různých průměrů sedla a kuželky. Ty jsou k dispozici v celém rozsahu jmenovitých světlostí. Dodávají se také kuželky se ekviprocentní nebo lineární charakteristickou křivkou.


Sedlo armatury je konstruováno tak, aby bylo možno je používat oboustranně. Při eventuálním poškození tedy postačí sedlo místo výměny obrátit. Pro řešení kavitačních a hlukových problémů jsou k dispozici parabolické kuželky a také děrované a odlehčovací kuželky (s děrovanou základnou). Pro vyšší nároky na těsnost nabízí výrobce provedení s měkce těsnicí kuželkou. Vřeteno je ve standardním provedení utěsněno bezúdržbovou ucpávkou z PTFE s pružinou. Pro teploty nad 250 °C se používá grafitové těsnění. Odlehčovací kuželky, které lze obdržet na přání pro armatury větší než DN 50, umožňují použití menších a levnějších pohonů.

Uživatel může volit mezi elektrickým a pneumatickým ovládáním. Elektrické pohony poskytují vstupní a výstupní signály od 0/2 do 10 V nebo 0/4 až 20 mA. Kromě toho je k dispozici také tříbodová regulace (Otevřeno/Stop/Zavřeno) pro jednoduché regulační úkoly. Pohony jsou k dispozici ve verzích 24 V, 230 V a 400 V. Maximální přestavné síly pohonů, dodávaných v pěti velikostech činí 25.000 newtonů. Tři dodávané velikosti pneumatických membránových pohonů vykazují maximální přestavnou sílu 55.000 newtonů.


 
 
Reklama