Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Návrhněte a výpočítejte si vodovod a kanalizaci pomocí programu TechCON

Společnost Atcon systems Vám přináší profesionální 3D grafický výpočetní program TechCON, který šetří Váš čas a tím i Vaše peníze!

Co program dokáže?
  • Nakreslíte rychle a jednoduše projekt ZTI
  • Vypočítá a navrhne jednotlivé dimenze
  • Nastaví ventily a jiné armatury
  • Vykreslí rozvinuté řezy i axonometrii
  • Vypíše seznam použitých výrobků a vytvoří cenovou kalkulaci
  • A mnoho dalšího!

Vodovod
Zařizovací předměty jsou do projektu vloženy z katalogu, kde mají přednastavené výšky připojení, specifické výtoky, výpočtové odtoky a jiné. Potrubí kreslíte stejně jako v AutoCADu (TV a SV se přitom zadává zároveň). Stoupací potrubí se zadá změnou výšek.

TechCON sestaví výpočtový model a navrhne potřebné dimenze potrubí, vypočítá tlakové ztráty, délky potrubí a mnoho dalšího. A cirkulace? Její návrh je díky TechCONu opravdu snadný. Všechny vypočítané parametry si můžete libovolně měnit.

Vzhledem k tomu, že TechCON slouží pro profesionální návrh projektů, je samozřejmostí i výpočet soustavy s vyvažovacími, trojcestnými a dalšími ventily.

Kanalizace
Princip návrhu a výpočtu je stejný jako při vodovodu. Obrovskou výhodou našeho TechCONu je to, že program dokáže vkládat reálné tvarovky, takže předejte problémům při realizaci. Také program automaticky vypisuje názvy tvarovek a spády.

Program při kreslení, vkládání tvarovek i výpočtu stále kontroluje Váš návrh a upozorní Vás na možné chyby (např. když délka připojovacího potrubí překročí 4 m).

Po vytvoření projektu, zapnete funkci specifikace a program Vám spočítá všechny použité prvky v projektu a přiřadí k nim ceny.

Postup návrhu a výpočtu Zdravotechniky naleznete na videu:

 
 
Reklama