Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lehké žlaby s vysokou odolností pro městské komunikace

Odsouhlasení projektu pro odvodnění městských komunikací závisí také na nákladech a době trvání, které jsou spojené se stavebními pracemi při pokládce odvodnění.

Jedním z parametrů instalace je pracnost, požadavky na použití těžké mechanizace, zábory prostranství, časová náročnost a z toho vyplývající náklady.

Volba druhu materiálu a žlabů pro odvodnění s tímto kritériem úzce souvisí. Sklolaminátové žlaby nevyžadují pro pokládku těžkou mechanizaci, protože jsou lehké. Pro srovnání betonový žlab tl. 150 mm váží cca 55 kg, žlab z polymerického betonu 25 kg, sklolaminátový žlab cca 5 kg.

Při zabudování sklolaminátových žlabů lze ušetřit přibližně 15-40 % času a s tím souvisí i finanční a personální úspory.

Vysoce pevnostní žlab MEARIN s kompozitním roštem pro odvodnění městských komunikací.
Vysoce pevnostní žlab MEARIN s kompozitním roštem pro odvodnění městských komunikací.

Sklolaminátové materiály mají podle způsobu výroby rozdílné vlastnosti. Třídu zatížení až E600 pro hodně zatěžované plochy v průmyslových objektech zvládnou pouze některé.

Technologie SMC (Sheet Molding Compound) – spojení polyesterové pryskyřice, minerálních plniv, aditiv a sklolaminátových rohoží zaručuje žlabům vysokou pevnost a tvarovou stálost.

Vysoce pevnostní SMC kompozit (př. žlaby RONN MEARIN) odolá agresivním chemikáliím, olejům, benzínu, horkému asfaltu, močůvce a silážním šťávám. Zaručuje vysokou stabilitu a tvarovou stálost. Tvar žlabu umožňuje snadnou údržbu.

U žlabů MEARIN je také chytře vyřešen způsob uchycení různých variant roštů patentem Starfix. Rošty se jednoduše zaklapnou a připevní bez speciálního nářadí. A to také velmi zrychluje stavební práce.

Více informací najdete na www.ronn.cz
MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 
Reklama