Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Legionella na Praze 9

V Praze se opět objevila nebezpečná bakterie legionella. Tento již několikátý výskyt za poslední rok, opět poukazuje na zanedbanou údržbu domovních vodovodních rozvodů teplé vody.

V Praze 9, na Proseku, se problémy s legionellou objevily již minulý rok na podzim a letos zvýšené limity bakterie naměřili na Černém Mostě a v Letňanech. Překročené limity legionell byly podle radnice zjištěny v ulicích K Šafránce, Chrastavská, Litoměřická, Hejnická, Dvoudílná a Habartická.

Legionella pneumophila je nebezpečná bakterie, která se běžně vyskytuje ve vodním prostředí. Problémy začnou, když se přemnoží. K tomu dochází ve špatně udržovaných vodovodních rozvodech. Rizikové jsou různá zákoutí, kde nedochází k dostatečné cirkulaci vody.

Pro hygienické zajištění vody se zpravidla používá nějaký oxidační prostředek.

Moderní a velmi účinnou metodou hygienického zabezpečení vody je dezinfekce vody chlordioxidem. Oxid chloričitý je velmi silné oxidační činidlo s dlouhotrvajícím dezinfekčním účinkem. Oproti nejpoužívanějšímu chlóru přináší nesporné výhody:

  • účinek chlordioxidu nezávisí na pH
  • vyšší účinnost
  • ničí i biofilmy
  • nevytváří trihalogenmethany
  • ničí bakteriální spory i viry

EuroClean, s.r.o.
logo EuroClean, s.r.o.

Úprava vody a problémy spojené s úpravou a filtrací vody. EuroClean se specializuje na projekce, výrobu a dodávky technologických celků řešících nestandardní problémy investorů s vodou a vodním hospodářstvím.

 
 
Reklama