Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová výrobní hala společnosti Alcaplast zaměstná 30 lidí v regionu

Největší výrobce sanitární techniky ve střední a východní Evropě společnost Alcaplast otevřela v Břeclavi již čtvrtou výrobní halu. Jako první firma na Břeclavsku využije novou technologii zpracovávání polystyrenu.

Zkušební provoz ve čtvrté výrobní hale zahájila společnost Alcaplast na začátku prosince loňského roku. Nejvýznamnější novinkou je zpracovávání polystyrenu technologií, kterou na Břeclavsku nedisponuje žádná z výrobních firem.

„Interní výroba polystyrenu je dalším krokem ke zvýšení soběstačnosti a nezávislosti na externích dodavatelích, což považujeme za jednu z klíčových vlastností. Pravidelnost a spolehlivost dodávek tak budeme mít pevněji ve vlastních rukou,“ uvedl jeden z důvodů otevření nové haly generální ředitel společnosti Alcaplast František Fabičovic.

Díky budově o celkové rozloze 3 000 m2 se také rozšíří výrobní program v sortimentu podomítkových instalací, kovových a izolačních polotovarů, a duroplastových WC sedátek. Společnost tak zprovozněním nové haly výrazně posiluje svou pozici v regionu.

Společnost Alcaplast otevřením haly na Bratislavské ulici, jejíž výstavba trvala sedm měsíců, potvrdila svou roli jednoho z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v Jihomoravském kraji. Nová hala totiž nabídne i přes rostoucí míru automatizace zaměstnání různého profesního zařazení třiceti lidem v regionu. Celkový počet zaměstnanců překročil hranici 500 lidí.



Alcadrain s.r.o.
logo Alcadrain s.r.o.

Společnost ALCA je největší český výrobce sanitární techniky. Vyrábí podlahové žlaby a vpusti, předstěnové instalační WC systémy, montážní rámy, WC plastové nádržky, WC tlačítka, napouštěcí a vypouštěcí ventily, sifony a další koupelnové příslušenství.

 
 
Reklama