Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fondital ITACA KB 32 / 24 kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem

Hledáte jednoduchý a funkční ohřev užitkové vody, především v místech s vápenitou vodou? Seznámíme vás s kondenzačním kotlem rodinné firmy Fondital.

Dobrý den milí čtenáři, dnes se zaměříme na další produkt rodinné firmy Fondital. Tento spotřebič patří do novinek této firmy. Jedná se o kondenzační kotel s vestavěným 45 litrovým zásobníkem užitkové vody. Zásobník je zde nerezový a princip ohřevu užitkové vody je zde zcela klasický a to stočený topný had uvnitř zásobníku který je ovšem dvouřadý, což dovoluje z tohoto zásobníku vyzískat mnohem více, než z běžného klasického zásobníku. Výkony jsou velmi zájímavé, u verze s 32kW lze dosáhnout průtoku teplé vody 19,2 l/min při delta T 30 stupňů celsia. Jeho další velkou výhodou je to, že odolává "statečněji" horší kvalitě vody, především vápenité, nebo železité vodě. U konkurenčních výrobců je na ohřev vody použit sekundární výměník, který se rychle zanáší a zarůstá.

Další velkou výhodou je dotykový displej, který je intuitivní a lze na něm naprogramovat ohřev užitkové vody a vytápění radiátorů, či podlahového systému. Samozřejmostí je možnost připojení venkovního čidla a tím vytápět v závislosti na venkovní teplotě, což je velká úspora na spotřebě plynu, při zachování komfortu domova. Spotřebič s účinností až 109 % s nádherným designem je opravdu skvost v domácnosti, který lze instalovat i do míst, kde by vám jiné spotřebiče vadily.

 
 
Reklama