Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Designové koupelny na Aqua-Thermu v Praze 2016

Mezi vystavovateli se po své prezentaci na ISH představí i firma Laufen CZ s několika stěžejními inovacemi s materiálem SaphirKeramik.

Značky Jika a Laufen představí své novinky na Aqua-Thermu Praha 2016

Materiál SaphirKeramik se vyznačuje inovativním tenkostěnným materiálem, který má šířku pouze 1-2 mm oproti klasickým keramickým materiálům, které dosahují šířky 7-8 mm. Extrémní tenkost je umožněna přidáním bezbarvého materiálu korundu, který umožňuje vyrábět dosud nemyslitelné tvary a linie. Průkopnická alternativa se těší velké oblibě i díky dvakrát větší odolnosti oproti klasické skelné keramice, srovnatelné pevnosti s ocelí a možnosti materiál recyklovat.

Mezi úplně první kolekce, které zahrnovaly produkt vyrobený z materiálu SaphirKeramik patří Living a Kartell by Laufen. Výrobky z obou kolekcí byly představeny v roce 2013. O rok později se na milánském veletrhu Salone del Mobile 2014 objevily novinky od dvorních designerů Konstantina Grcice a Toana Nguyena. Oba návrháři se mohou pochlubit novou kolekcí i v letošním roce. Kolekce VAL a INO byla představena na veletrhu ISH ve Frankfurtu.

Kartell by Laufen


Spojení luxusní keramiky Laufen a koupelnových doplňků Kartell dalo vzniknout jedinečné kolekci Kartell by Laufen, jejichž autorem jsou manželé Ludovica a Roberto Palombovi. Jedná se o komplexní projekt zahrnující vany, umyvadla, bidety či doplňky, které umožňují vybavení celé koupelny materiálem SaphirKeramik.
Série byla letos obohacena rozměrným umyvadlem o šířce 120 cm, které dokonale padne do každé větší koupelny. Umyvadlo je k dostání i v šířce 90 cm s odkládací plochou vpravo. Obě varianty díky systému skrytého přepadu nemohou nikdy přetéci. Zároveň v sobě nemají ani viditelný otvor, což z nich dělá unikátní designový prvek.



 
 
Reklama