Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fondital Nias, komfort v přípravě teplé užitkové vody

Představení dalšího perfektního spotřebiče z produkce značky Fondital.


Dnes bychom Vám rádi představili další z mnoha bezpochyby skvělých spotřebičů značky Fondital. Zaměříme se na závěsný kotel Fondital Nias s vestavěným specielním zásobníkem na teplou užitkovou vodu. Příprava užitkové vody probíhá v extrémě širokém sekudárním výměníku, odkud voda proudí do zásobníku.

S tímto principem ohřevu teplé vody je kotel schopen bezproblémově uspokojovat vysoké nároky na odběr teplé vody pro kadeřnictví, hotelové pokoje a pro všechny odběrová místa s krátkodobým odběrem velkého množství teplé vody. Kotel samozřejmě využívá svou zásobu vody ze zásobníku, ale taktéž připravuje ohřev vody průtokovým způsobem. Spotřebič je vyráběn ve dvou provedeních typu "C" a to v provedení TURBO, ale taktéž i v KONDENZAČNÍM provedení a to ve třech výkonostních variantách 24, 28, 32kW.

Ovládání spotřebiče je velmi jednochuché. Pomocí třech ovládacích knoflíků nastavujeme režim kotle a teploty užitkové vody a vody topné soustavy. Pro pohodlnou komunikaci s kotlem slouží LCD displej. Kotel lze provozovat na klasický prostorový termostat, nebo na ekvitermní provoz, což znamená vytápění v závislosti na venkovní teplotě.

Dále je spotřebič dobře odhlučněn pěnou a je chráněn ochrannou fólií proti poškrábání při instalaci. Jeho kompaktní rozměry jsou velmi malé a proto ho lze vřele doporučit do všech možných instalací. Nakonec bychom rádi vyzdvihli, že firma Fondital je rodinná firma a své výrobky si vyrábí naprosto sama, což znamená, že v spotřebičích Fondital, nenajdete nic z Asijského původu. Naopak v nich naleznete jednoduchou techniku z dlouhodobě odzkoušených a osvědčených prvků.

Neváhejte a vyzkoušejte jejich skvělé výrobky.

 
 
Reklama