Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

První ultrazvuková měřicí a vyvažovací armatura na světě: BOA-Control

Světová novinka od KSB: První na světě a pouze jediná měřicí a vyvažovací armatura s ultrazvukovou technologií provádí měření průtoku mnohem snadněji. A to je pouze jedna z jejích mnoha výhod.

KSB soustavně vyvíjí inovační řešení: Univerzální měřicí a vyvažovací armatura BOA-Control je opravdovou novinkou ve světě armatur.

Přehled aplikací měřicí a vyvažovací armatury:
  • Teplovodní vytápěcí systémy
  • Klimatizační zařízení
  • Chladicí okruhy
  • Měření průtoku a teploty média integrovanými senzory

Nové příležitosti s měřicí a vyvažovací armaturou od KSB

Měřicí a vyvažovací armatura BOA-Control nabízí zcela nové příležitosti pro přímé a snadné měření průtoku. Ultrazvukové ventily se používají ke stanovení průtoku pomocí měření rozdílu času průchodu. Dodatečný senzor integrovaný na vyvažovacím ventilu měří přesnou teplotu média. S příslušným měřicím počítačem mohou být hodnoty naměřené měřicím a vyvažovacím ventilem uloženy v případě mobilního měření nebo přenášeny pro permanentní měření.

Mobilní nebo permanentní měření – KSB má správné řešení

Měřicí a vyvažovací armatura BOA vyžaduje pro provádění ultrazvukových měření dva senzory. Senzory mohou být připojeny dvěma způsoby, v závislosti na tom, kde se vyvažovací ventil používá:

BOA-Control

BOA-Control je měřicí a vyvažovací armatura, ke které se mohou připojit ultrazvukové senzory. Senzory pro měření nejsou permanentně připevněny k armatuře, ale jsou k ní připojeny inovačním magnetickým konektorem. Protože senzory mohou být namontovány i demontovány podle potřeby, konstrukce umožňuje provádění mobilního měření na libovolném počtu ventilů a to v kombinaci s měřicím počítačem BOATRONIC-MS.

BOA-Control IMS

U měřicího a vyvažovacího ventilu BOA-Control IMS jsou senzory permanentně přilepeny k armatuře BOA. To umožňuje jak permanentní, tak i mobilní měření. S měřicím počítačem BOATRONIC MS-420 lze naměřené hodnoty průtoku a teploty kontinuálně předávat pomocí signálu 4-20-mA.


 
 
Reklama