Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pro udržení čisté horké topné vody v oběhu

Čistá topná voda je u soudobých otopných zařízení a solárních systémů stále významným předpokladem pro účinný a bezporuchový provoz. K standardnímu vybavení patří proto i armatury, které z topné vody kontinuálně odstraňují vzduch a nečistoty.

Taconova rozšiřuje oblast techniky armatur o odvzdušňovače a odkalovače. V tomto sortimentu se nabízejí jak jednotlivé, tak kombinované armatury. Jednou z novinek je kombinovaná armatura TacoVent Twin. Obě hlavní funkce této kombinace jsou odstraňování vzduchu a kalu pomocí technologie I-kroužků. Sypká plnicí tělesa v I-kroužku uvnitř tělesa armatury oddělují z průtočného média vzduch i nečistoty.

Tím se topná voda zbavuje vzduchu i nečistot, což zvyšuje především životnost armatur, potrubí a oběhových čerpadel. Odloučení nežádoucích prvků z topné vody kromě toho ovlivňuje optimální přenos tepla a tím zvyšuje energetickou účinnost (snižuje energetické ztráty) celého zařízení.

Technologie odlučování se sypkými plnicími tělesy pochází z průmyslu rafinerií, kde se osvědčila během několika desetiletí. „Předností procesu odlučování pomocí I-kroužků je zcela minimální pokles tlaku v systému při současně vysoké schopnosti odlučování. To rovněž znamená, že není nutný zbytečně vysoký výkon čerpadel,“ vysvětluje René Freudrich, head product manager v Taconova Group AG.

Funkci odvzdušnění přebírá plovákový odvzdušňovač, který se již řadu let osvědčil a je též používán ve standardním automatickém odvzdušňovači TacoVent HyVent. Zatímco vzduch stoupá vzhůru a uniká automaticky odvzdušňovacím ventilem, odloučené nečistoty a částice klesají do spodní části tělesa a dají se kontrolovaně odstraňovat vyprazdňovacím ventilem.


OFF_LS_TacoVent Twin

Funktionsprinzip-Tacovent-Twin


Taconova Group AG
logo Taconova Group AG

Dovozce techniky Taconova Group AG - hydraulické vyvažovaní, rozdělovače a termoregulace, směšování, separace plynů, měření průtoku, solární ohřev, zónové ventily, kulové servokohouty, předávací stanice na nabíjení zásobníků a přípravu teplé vody.

 
 
Reklama