Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

RIMFREE – to je WC bez splachovacího kruhu

Rimfree je inovativní řešení usnadňující udržování hygieny a čistoty. WC mísy Rimfree jsou bez splachovacího kruhu, tedy bez dutých prostor. Díky tomu se nečistota, bakterie nemají kde přichytit.

V nabídce značek KOLO, Keramag a Keramag Design dnes najdete již 12 typů závěsných WC s technologií Rimfree. Mezi novinky roku 2014 patří série Xeno2 (Keramag Design), Life! (KOLO), Traffic (KOLO), Style (KOLO) a Nova Pro (KOLO) i Renova Nr. 1 pro invalidy (Keramag) a Nova Pro BB (bez bariér) pro invalidy (KOLO) včetně závěsného WC o délce 70 cm. V průběhu roku 2014 bude v nabídce i kombi WC Nova Pro (KOLO), tedy samostatně stojící WC bez splachovacího kruhu.

Rimfree splňuje vysoké nároky na hygienu a je vhodné například do nemocnic nebo jiných zdravotnických zařízení a veřejných prostor (školy apod.), ale také samozřejmě do privátních koupelen. Rimfree je určeno pro všechny, kteří dbají na perfektní čistotu, hygienu a snadnou údržbu.

Při návrzích WC s Rimfree myslí konstruktéři a designéři i na design. Díky modernímu vzhledu, který se hodí do každé koupelny, najdete WC bez splachovacího kruhu i u stylových sérií iCon (Keramag), Renova Nr.1 (Keramag) a 4U (Keramag).

Chcete na vlastní oči vidět, jak se WC s Rimfree vyrábí a jak funguje?

Můžete sledovat celý proces návrhu v počítači a potom i výrobu v tovární hale. Překvapí vás ruční výroba, tajný recept na keramiku, který výrobce neprozradí, ale zajímavé může být i víceúrovňové vypalování. A až bude WC s Rimfree hotové, podívejte se na něj v akci. Při spláchnutí uvidíte, jak dvě trysky vydatně oplachují vodou chytře tvarovanou WC mísu. Precizně a pod takovým úhlem, aby došlo k tichému a efektivnímu oplachu.

„Naši konstruktéři a designéři jdou správnou cestou. Co se týká technologie Rimfree, jsem si jistá, že v tomto ohledu Sanitec vytváří trend a udává směr, kterým by se v příštích letech vývoj záchodových mís měl ubírat,“ říká Veronika Menšíková, marketingová a projektová manažerka společnosti Sanitec s. r. o. „Novou generaci WC bez splachovacího kruhu chápeme jako jeden z největších úspěchů vývoje v oblasti WC od zavedení konvenčních verzí.“

Rozhodující předností WC Rimfree je konstrukce bez skrytých dutých prostor, v nichž by se mohly tvořit usazeniny a skrýše pro nečistoty. Inovační technika splachování splňuje ty nejvyšší požadavky na kvalitu. Patentovaný splachovací rozvaděč odvádí vodu symetricky do nádrže a zajišťuje optimální vedení vody, které zaručuje bezvadné splachování plochy. Při splachování s Rimfree můžete ušetřit až 60 % vody, protože je účinné při použití 2 a 4 stejně jako 3 a 6 litrů vody. Kromě toho se WC s Rimfree velice snadno ošetřuje, protože ve vysoce frekventovaných oblastech odpadá obzvláště náročné čištění splachovacího kruhu, pod který není vidět. Tady stačí WC mísu jednoduše přetřít hadříkem a je čistá. S WC mísou Rimfree navíc ušetříte náklady za čisticí prostředky pro odstranění usazenin, nečistot a bakterií pod standardním splachovacím kruhem. Čištění WC se tak značně zjednoduší a zkrátí. Za příplatek lze dodat produkty i se speciální glazurou KeraTect, která ještě více snižuje náklady na čištění.

Žádný záhyb znamená žádný úkryt pro nečistoty. Výhody jsou jasné. U standardního WC se splachovací kruhem se miliony bakterií mohou ukrývat pod okrajem splachovacího kruhu. Jsou neviditelné a velmi nehygienické. Když nemají splachovací kruh, nemají se kde ukrýt. Proto je WC s Rimfree dokonale čisté a hygienické.


Geberit spol. s r.o.
logo Geberit spol. s r.o.

Systémy zdravotně technických instalací, vnitřní rozvody vody, kanalizace, instalační systémy, předstěnové instalace, splachovací systémy, armatury s automatickým uzavíráním, WC s integrovanými sprchovacími funkcemi Geberit AquaClean.

 
 
Reklama