Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová generace závěsných ohřívačů vody Tatramat

Tradiční výrobce ohřívačů vody firma Tatramat zahajuje prodej nových závěsných zásobníkových elektrických (EOV) a kombinovaných (OVK/LOVK) ohřívačů vody.

Tradiční výrobce ohřívačů vody firma Tatramat zahajuje prodej nových závěsných zásobníkových elektrických (EOV) a kombinovaných (OVK/LOVK) ohřívačů vody.

Společným rysem nové generace přístrojů je maximální snaha o dosažení lepších technických parametrů, při zachování kompatibility s předchozími modely.
Vzhled přístrojů byl navrhován předními německými designéry, kteří zohlednili i praktické detaily, jako je usnadnění manipulace se zařízením při montáži. Jedinečný koncept upevnění krytu elektroskříňky ke dnu vnějšího pláště, umožňuje snadnou demontáž bez potřeby odpojování kabelů či elektrosoučástí.

Jedním z nejdůležitějších prvků, ovlivňujících hodnoty tepelných ztrát je typ a tloušťka tepelné izolace. Ohřívače EOV disponují izolací z tvrdé dvojsložkové PU pěny o tloušťce 48 mm (u objemu 80-200 l). Oproti přístrojům předchozí typové řady EOV 32-202 jsou tak tepelné ztráty téměř o 1/3 nižší. Vnitřní nádrž je smaltovaná vysoce kvalitním smaltem se speciálním složením CoPro.

Nová generace závěsných ohřívačů vody Tatramat
Tatramat byl jako první společnost ve střední a východní Evropě oceněný prestižním certifikátem kvality pro smaltované produkty Evropské komory výrobců smaltu EEA. Vnitřní nádrž je smaltovaná z obou stran. Tím se zabezpečí ještě delší životnost produktu. Doplňkovou ochranu proti korozi tvoří hořčíková anoda, dimenzovaná podle nejpřísnější normy v EU DIN 4753. Elektrické topné příruby s trubkovými topnými tělesy jsou v nerezovém provedení. Topná tělesa splňují nejpřísnější kritéria a jsou podrobována náročným zátěžovým testům.
Současně s elektrickými ohřívači vody budou uváděny na trh i nové kombinované závěsné ohřívače vody. Většinu vlastností mají společných, navíc jsou vybaveny tepelným výměníkem (trubkovým nebo dvouplášťovým), který lze připojit na zdroj vytápění (např. plynový kotel). Podstatným vylepšením oproti předchozí generaci kombinovaných ohřívačů je přípojka cirkulace a samostatná jímka pro čidlo tepla okruhu s výměníkem. Svislé ohřívače jsou sériově vybaveny univerzální závěsnou konzolí, umožňující bezproblémovou výměnu starších přístrojů Tatramat i 98,2% konkurenčních produktů.


STIEBEL ELTRON spol. s r.o.
logo STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

STIEBEL ELTRON nabízí technicky vyspělé produkty, které splňují nároky na ekologický i ekonomický provoz v oblasti elektrického ohřevu vody a vytápění, tepelných čerpadel a větracích systémů.

 
 
Reklama