Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nejprodávanější normované čerpadlo na vodu na světě vylepšeno

Konstrukční řada ETA je nejvíce prodávaným čerpadlem na vodu na světě. Nová konstrukční řada Etanorm díky své úsporné hydraulice plní již dnes požadavky EU pro vodní čerpadla, které vstoupí v platnost v roce 2015.

Nejprodávanější normované čerpadlo na vodu na světě ETA Etanorm úsporné od KSB

Od roku 1936 bylo vyrobeno více než 1,5 miliónu Eta čerpadel na celém světě. Nejnovější a vylepšené provedení typové řady Etanorm obsahuje 43 konstrukčních velikostí, které mohou být poháněny buď 2-pólovým nebo 4-pólovým motorem. Doplňkové konstrukční velikosti rozšiřují existují oblast a dovolují tak ještě lepší přizpůsobení velikosti čerpadla na nejúspornější provozní bod.

  • Díky svojí úsporné hydraulice splňuje nová konstrukční řada Etanorm již dnes požadavky EU z prováděcí vyhlášky 547/2012/EG pro vodní čerpadla, která vstoupí v platnost v roce 2015. (KSB Aktiengesellschaft, Frankenthal)
  • Dobré sací poměry čerpadla s nízkou hodnotou NPSH minimalizují riziko případně vzniknuvší kavitace a čerpadlo poběží i při těžkých provozních podmínkách klidně a stabilně.
  • Komůrkové těsnění tělesa slouží také při silně proměnlivých provozních podmínkách pro spolehlivou těsnost mezi tělesem čerpadla a víkem tělesa. Podařilo zlepšit tuhost agregátu.
  • Díky materiálové rozmanitosti ( litina, bronz a tvárná litina a rovněž nerezová ocel.) a velkému počtu variant utěsnění se otevírá pro novou konstrukční řadu spektrum použití, které překračuje použití ve vodních aplikacích.
  • Zvětšený prostor pro mechanickou ucpávku slouží pro zlepšené odvzdušnění tohoto prostoru. Zlepšené prostorové poměry ulehčují také montáž a rovněž demontáž mechanických ucpávek.

Jak je obvyklé u všech průmyslových čerpadel od KSB, obdrží uživatelé každého dodaného čerpadla průměr oběžného kola přesně přizpůsobený na provozní bod. Pouze tímto způsobem a díky mnoha konstrukčním velikostem k dispozici může být zajištěno, že čerpadla spotřebují co možná nejméně energie.

Více informací o nejprodávanějším normovaném čerpadle na vodu
 
 
Reklama