Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové chemické normované čerpadlo pro světový trh od KSB

Poprvé představuje KSB Aktiengesellschaft na letošním veletrhu ACHEMA (18.-22.06.2012) ve Frankfurtu nejmodernější vývojový stupeň svých chemických normovaných čerpadel.

Nová konstrukční řada MegaCPK se vyznačuje především vysokou hustotou výkonů a tím i úsporou spotřeby energie. Je dalším zdokonalením celosvětově úspěšných konstrukčních řad CPK, CPKN a Megachem.

Při stejných čerpacích parametrech a provozních podmínkách může uživatel ve srovnání s dřívější generací a konkurenčními výrobky volit menší konstrukční velikosti čerpadla. Tím se ušetří nejen elektrický proud v provozu, ale sníží se i investiční náklady. Aby se minimalizovalo riziko eventuálně vzniklé kavitace, kladli vývojáři velký důraz na dobré sací vlastnosti s nízkou hodnotou NPSH. Čerpadla tak mohou klidně a stabilně běžet i za obtížných provozních podmínek. To zajišťuje jejich spolehlivost a zvyšuje disponibilitu celého zařízení.

Pomocí metody konečných prvků, výpočetním postupem pro simulaci pevnosti tělesa se podařilo zvýšit tuhost agregátů. K tomu také přispívá optimalizovaný jednodílný ložiskový kozlík. Díky mechanickým ucpávkám se snadnou údržbou, oboustranně uzavřenému těsnění tělesa a rovněž minimalizovanému axiálnímu posuvu dosahují čerpadla dlouhé životnosti. Náklady na životní cyklus klesají, protože provozovatelé musí vynakládat méně prostředků na opravy a údržbu.

Jak je u všech průmyslových čerpadel od KSB obvyklé, obdrží provozovatelé každé dodané čerpadlo s průměrem oběžného kola, přesně nastaveným na provozní bod. Jen tímto způsobem a množstvím konstrukčních velikostí, které jsou k dispozici, lze zajistit, že čerpadla budou spotřebovávat co možná nejméně energie.

Pro speciální použití jsou k dispozici různé varianty a materiálová provedení. Tak lze čerpat i média, která vyžadují ohřívání nebo chlazení. S výrobními závody v Evropě, Asii a Jižní Americe je nová konstrukční řada integrována do výrobního a servisního sdružení, které bude provozovatelům zajišťovat vysokou schopnost dodávek po celém světě.

nejmodernější vývojový stupeň chemických normovaných čerpadel od KSBFoto: Nová konstrukční řada MegaCPK, vybavená systémem regulace otáček PumpDrive a řídicí jednotkou PumpMeter ze závodu KSB v Pegnitz (KSB Aktiengesellschaft, Frankenthal).
 
 
Reklama