Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

KSB na výstavě IFAT 2012 - Tlaková kanalizace

V oblasti „Tlakové kanalizace“ představuje KSB na letošní výstavě IFAT pokrokový separační systém pevných látek pro zvláště efektivní zpracování odpadních vod AmaDS³.

Nový systém separace pevných látek AmaDS³ (Dry Solids Separation System) je technicky vysoce kvalitní zařízení pro dopravu odpadní vody, které se vyznačuje především svojí hospodárností a provozní spolehlivostí. Je to kombinace patentovaného, v suché jímce instalovaného separačního systému pevných látek a dvou čerpadel odpadní vody procesní konstrukce.

Přitékající surová odpadní voda teče do separační nádrže, kde jsou odděleny pevné látky. Potom teče odpadní voda do sběrné nádrže až je dosaženo určité hladiny. Přes ovládání je zapnut čerpací agregát a odpadní voda je dopravena ze sběrné nádrže do výtlačného potrubí. Přitom splachuje pevné látky ze separátoru do výtlačného potrubí. Čerpací agregát se vypne, jakmile je dosaženo minimální hladiny ve sběrné nádrži. Potom se automaticky otevírá přítok a surová odpadní voda proudí opět do separátoru.

Protože přes hydrauliku čerpadla teče pouze mechanicky předčištěná odpadní voda, je možné použití čerpadel s malou průchodností a velmi efektivními hydraulikami. Tím jsou možné výrazné úspory energie a provozních nákladů. Dokonce i při velkých dopravních výškách nebo dlouhých výtlačných potrubích může být ještě použita nová AmaDS³ k hospodárné dopravě surové odpadní vody. Mimoto je životnost celého zařízení vyšší než u konvenčních systémů. Protože čerpadla musí čerpat pouze vodu bez pevných látek, je také náchylnost k opotřebení a ucpání velmi malá.

Všechny důležité funkční díly jsou v záloze k dispozici. Čerpadla a nejdůležitější díly zařízení jsou pohodlně a v suchu dosažitelné. Separátory jsou umístěny mimo sběrnou nádrž. Tím je možná údržba a oprava za provozu. Sběrná nádrž je plynotěsná a je vybavena centrálním odvzdušněním. Nový AmaDS3 je dodáván v šesti různých konstrukčních velikostech. Největší dopravní výška činí 85 metrů a přítokové množství může být maximálně 120 kubických metrů za hodinu.

Nová jednotka AmaDS³ pro dopravu odpadní vody se vyznačuje především svojí hospodárností a provozní spolehlivostí.

 
 
Reklama