Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

KSB s novým čerpadlem na WTT-Expo 2011

V Karlsruhe představila společnost KSB Aktiengesellschaft, Franken­thal, poprvé svoje čerpadlo pro teplonosná média Etanorm SYT s novým odvzdušňovacím zařízením, nazvaným „VenJet“.

Odvzdušňovací zařízení „VenJet“ slouží k tomu, aby se těkavá látka nebo vodní pára nedostaly během provozu do blízkosti kluzného ložiska a mechanické ucpávky. Konstrukční řada je dalším vývojovým stupněm roky osvědčeného čerpadla Etanorm SYA. Konstrukční zlepšení zvyšují robustnost nových agregátů. Čtyři žebra vyztužila tlakové víko v prostoru teplotní spáry a redukovala tímto způsobem ohřívání ložiskového kozlíku. Tento prostor tak zůstane navzdory horkým médiím zřetelně pod kritickými teplotami. Nové SYT je vybaveno také dvojitou mechanickou ucpávkou v tandemovém uspořádání a quenchem. K tomu je vybaven ložiskový kozlík mezistěnou, která v prostoru mechanické ucpávky vytvoří přídavný prostor pro quench. Použita je normální mechanická ucpávka krátké konstrukce. S touto variantou mohou být bezpečně čerpána i kritická média, jejichž tlak par při provozní teplotě překračuje hodnotu 1 baru.

Jako reprezentant programu armatur pro teplonosná média bude v Karlsruhe k vidění konstrukční řada z lité oceli NORI 40. Ty se postarají svým proudění příznivým vnitřním tvarem o velmi nízké tlakové ztráty a tím o nižší energetické náklady při provozu zařízení s teplonosnými médii. Vedle těchto armatur ukáže výrobce také ještě vlnovcové ventily, zpětné armatury a filtry ze sférické litiny


 
 
Reklama