Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čištění zahradních jezírek v praxi! Skutečně fungují všechny přípravky proti řasám?

Pokud jste také propadli kouzlu zahradních jezírek a pořídili si nějaké na zahradu, pak také možná dobře víte, jaká je to nesnáze, když vám voda v něm zezelená a zakalí se. Příčinou jsou vodní řasy, se kterými je potřeba rychle zatočit. Samozřejmě pomocí specializovaných produktů. Ne všechny přípravky ale fungují stejně, proto vybírejte vždy pečlivě, abyste nemrhali financemi ani časem.

Vybírejte podle výsledků, ne podle reklamních hesel

Přípravků proti vodním řasám existuje na trhu nepřeberné množství, přičemž se liší cenou, ale i účinností. Nenechte se přitom napálit, jak dokazují nezávislé studie, i výrobky renomovaných značek, které nepatří mezi nejlevnější, nemusí zaručovat úspěch v boji s řasami. Zjistěte si proto raději reference předešlých uživatelů, než po některém z výrobků sáhnete. Možná budete překvapeni.

Bezplatný test vás může přesvědčit

Pokud nechcete dávat na rady ostatních, ale raději byste si spolehlivost výrobku ověřili sami, i pro vás je tu cesta. Někteří výrobci totiž provádějí svá vlastní šetření týkající se kvality svých produktů, a oslovují potenciální či stávající zákazníky s žádostí o hodnocení produktů. Podle ohlasů klientů pak mohou případně zavádět změny, které by zákazníci ocenili. Například společnost Oase-filtrace.cz přitom pro tyto účely nabízí vzorek přípravku na likvidaci řas zdarma, což je vstřícný krok ke spotřebiteli, ale i dobrý marketingový tah. Spokojení zákazníci se totiž rádi vracejí, a jak dokazují studie z let 2010 nebo 2012, nebylo jich málo.

Boj s řasami v jezírku tedy může být snadný, je ale potřeba vybrat si kvalitní zbraň - skutečně účinný přípravek, který přináší na první pohled viditelné výsledky, a ne jen silná hesla na obalu.


 
 
Reklama